Rode wijn van de corvina, rondinella en molinara druif uit de Veneto, Italië Lees meer..
De Amarone wordt op traditionele wijze gemaakt van druiven uit het achterland van Verona (in het Valpolicella-kerngebied). De druiven worden laat met de hand geplukt, speciaal geselecteerd en vervolgens eerst ongeveer 4 maanden op houten rekken gedroogd voordat ze worden geperst (februari). Door dit indrogingsproces en de lange fermentatie op lage temperatuur met schil blijft maar 35% van het totaalgewicht de geplukte druiven over. De wijn blijft minimaal 2 jaar op houten vaten rijpen en na botteling nog minimaal 6 maanden op fles. Deze Amarone is van een ongekende concentratie met een donkere, dieprode kleur en met het aroma van overrijp fruit, chocolade en tabak. Hij combineert goed met stevige gegrilde of geroosterde vleesgerechten, wild, en gerijpte kazen. Het is ook een mooie afterdinnerwijn.
Rode wijn van de corvina, rondinella en molinara druif uit de Veneto, Italië
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen