Bodegas Alejandro ligt in de Spaanse Zuid-oostelijke regio Alicante - Medio Vinalopó - El Mañán, een stukje onder de stad Valencia.
Het wijnhuis is gevestigd in Monóvar, een dorpje gelegen in een vallei die wordt omgeven door bergen die op 560 meter boven zeeniveau liggen. De bodems zijn kalksteen en kleiachtig. Er heerst gematigd mediterraan klimaat. De gemiddelde temperaturen zijn overdag warm en 's nachts koud. De dag- en nachttemperatuur kan hierbij meer dan tien graden verschillen, wat samen met weinig regen en een verkoelende zeebries, ideale druiven opleveren.
De wijnboerderij bestaat uit 45 hectare wijngaarden met verschillende druivensoorten.
Een van Alejandro's geheimen is het rijping van de druiven; de perfecte balans om de rustieke tannine van de Monastrell te temmen en al toch zijn fruit te behouden.
In 1982 was het Alejandro Pérez Martínez, die zijn naam verbond aan onze wijnmakerij. Het landgoed herbergt de druivenvariëteiten: Monastrell, Merseguera, Cabernet sauvignon, Syrah en Chardonnay.
De kwaliteit van de wijnen komt tot uiting in de passie van de familie voor het wijnmaken met; druiven uit eigen wijngaarden, het kiezen van het juiste rijpingsmoment en de eerste fermentatie van de druiven in open roestvrijstalen vaten. Na negen dagen wordt de wijn overgepompt naar de Franse eikenhouten vaten van 225ltr. voor de verdere rijping.