Victor Bernard De naam Bérard is van Duitse origine en komt veel voor in de Alpen waar het "loner", "bergman" en "beer" betekend. De familie verhuisde naar Bourgogne en in 957 was een Bérard de eerst heer van Beaujeu. In de commune van Loché in de Maconnais zou de familie vanaf 974 vier eeuwenlang actief zijn in de wijnhandel. van Benoit Bérard is bekend dat hij in 1636 begraven is in Loché. Acht generaties later zou nazaat Philibert Bérard nog steeds in de wijnhandel zitten. Hij vormde samen met een familielid de wijnhandel "Lemonon and Bérard. Op 4 september 1874 werd Victor Bérard geboren en hij richtte de wijnhandel V. Bérard et fils op. Zijn bedrijf zou de eerste zijn die, onder de naam "Le Cep Vermeil" wijn in flessen ging leveren in plaats alleen in vaten. Vandaag de dag draagt het bedrijf nog steeds, én met trots zijn naam. | |
Wijnmaakster Het was een glas Yquem die Noémie Delavigne als tiener aanzette tot een carriere in de wijn. De liefde voor gastronomie bracht haar in de Bordeaux, Champagne, Languedoc, Provence en uiteindelijk in de Rhône-vallei. Hier deed ze ruime ervaring op in de merites van het wijnmaken. Nu woonachtig in het kleine dorpje Luberon reist ze langs de wijngaarden van de Rhône op zoek naar pareltje voor het bedrijf. Als wijnmaakster heeft ze de ambitie om generuese, geconcentreerde en "gebeitelde" wijnen te maken die toch hun frisheid bewaren. Proef voor uzelf! |