Zeeuwse pasta uit Kwadendamme - Zuid-Beverland - Zeeland
Andrea (Lorenzo) Roubal gaf al jaren pastaworkshops in het traditionele maken van ambachtelijke pasta’s. In samenwerking met de Zeeuwse Tarwecirkel, (een initiatief van akkerbouwer Leon de Winter) maakt hij pasta's van lokaal verbouwde tarwe.
De in Noord-Italie geboren Andrea Roubal liet zich na een loopbaan als graficus, in zijn geboorteland omscholen tot pastamaker. In Nederland startte hij daarna met het geven van workshops aan geintereseerd "foodies". Al gauw verscheen er een kleine pastamachine waarmee hij op kleine schaal pasta's van Italiaanse tarwe ging maken. Na een zoektocht naar geschikte Nederlandse tarwe zag hij kans om over te stappen naar hoge kwaliteit Zeeuwse tarwe. De rest is geschiedenis.
Wijnhuis de Paap heeft alle harde pasta's van André in de winkel (zeekraaltjes - tagiatelle - penne - Zeeuwse knoopjes), maar ook de ravioli's (vegetarisch - vis - vlees) uit de vriezer. André leverde deze eerst alleen aan de horeca op het eiland, maar na ons verzoek om ze ook in de winkel te kunnen verkopen ontwikkelde hij hiervoor een speciale consumentenverpakking.