Rode wijn van de dolcetto en barbera druif uit de Piemonte, Italië Lees meer..
Het wijnhuis Casa Vinicola Rocca kennen we vooral van de fantastische wijnen die ze in Puglia maken. Ze hebben echter ook een wijnmakerij in de Piemonte, bekend van zijn elegante en prestigieuze wijnen, en ook hier is de vakmanschap van Rocca merkbaar. Wijnhuis de Paap werkt al met dit huis sinds zijn oprichting in 2007.
Deze wijn is gemaakt volgens de "appassimento"-methode, vergelijkbaar met de Amarone-wijnen uit de Veneto. Dit houdt in dat de druiven eerst worden gedroogd, voordat ze worden geperst. Voor deze wijn zijn de dolcetto en barbera druif gebruikt, typische druiven voor het gebied rond Monferrato, waar de druiven vandaan komen. De wijn heeft een levendige robijnrode kleur en intense en complexe aroma's van rijp rood fruit, jam en specerijen. De wijn is vol, zwoel, elegant en fluweelzacht op de tong. Heerlijk bij kaas, gestoofd vlees en wild.
Wijn/spijs: Amarone- ripasso- en appassimento-achtige wijnen zijn bedoeld om te drinken bij het serieuze, winterse “hakhout- en spaanderwerk”. Ze belanden dan ook vaak op de kersttafel bij wild- of rundstoof die uren heeft geprutteld in een warme bad van winterspecerijen, kruiden en peperkoek.
Paaptip: door het dikke ‘jamige’ karakter en de geur- en smaaktonen van (amarene)kersen en kardamon (speculaaskruiden) zal een potje tutti frutti of oma’s stoofpeertjes erbij je doen janken van plezier.
Servetje erbij dan maar en fijne feestdagen.
Rode wijn van de dolcetto en barbera druif uit de Piemonte, Italië
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen