Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met de hele kip van De Zeeuwse Kip! “Door het sap van de sinaasappel wordt de kip heerlijk sappig en zoet”, aldus Fabienne.
Het recept voor 2-4 personen.
Ingrediënten:
- 1 hele kip van De Zeeuwse Kip
- 3 sinaasappels
- bosje (citroen)tijm
- 75 g boter
- 2 tl honing
- 1/2 tl mosterd
- 2 tenen knoflook (geraspt)
Bereiding:
1) Meng de boter met de rasp van 1 sinaasappel, de knoflook, de helft van de tijmblaadjes, 1 tl honing en de mosterd.
2) Schil en snijd een sinaasappel in blokjes, vul de kip met de sinaasappel, bijna alle tijmtakjes en 1/3 van de boter.
3) Smeer de rest van de boter over de kip en tussen het vel van de kip.
4) Zet de kip in een voorverwarmde oven van 200 graden. Braad de kip voor 30 minuten.
5) Bestrijk de kip met zijn eigen braadvocht en braad de kip nog 45 minuten op 150 graden.
6) Maak ondertussen de saus met het sap van 2 sinaasappels, de resterende honing en de laatste tijmtakjes. Laat dit zachtjes inkoken en smeer de kip ermee in direct als deze uit de oven komt
Tip: maak wat meer van de heerlijke sinaasappel-honing-tijm saus als een lekkere limonade!
Boodschappenlijstje Wijnhuis de Paap
Vlees: Zeeuwse hele kip, 1,4kg - 4 personen
Wijn: Fiorito Pinot grigio of Bresou Chardonnay
Kruiden-specerijen-zouten: Kip-cajun-rub en Grilled-chicken-rub
Kijk voor meer foodinspiratie op https://www.instagram.com/fab.kookt/