Limonchello tiramisu
Dessert voor 4 personen
Ingrediënten: 250 gram hangop of mascarpone, 250 ml slagroom, ca.70 gram suiker, rasp van een (bio)citroen, 100 gram cantuccini koekjes of amaretti, limoncello Piemme van Wijnhuis de Paap
Bereiding: sla de slagroom met de suiker stijf. Was de citroen en droog hem af. Rasp de schil en voeg dit toe aan de slagroom. Schep de hangop of mascarpone erbij en mix het geheel tot een romige massa. Hak de koekjes in grove stukjes. Pak vier glazen en verdeel wat van de koekjes over de bodem. Giet er een beetje Limoncello over. Maak daarna een laagje met het romige mengsel. Verdeel er weer wat stukjes koek over met wat Limoncello en eindig met een laagje van het romige mengsel. Garneren met een schijfje citroen of een mooi stukje gekonfijte citroen.
Drink hier een glaasje van die heerlijke limoncello van De Paap bij.