Tagliatella met Hamburgers van Zeeuws Hert
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten: scheut olijfolie, 4 Zeeuwse hertenburgers, paar teentjes knoflook, paar sjalotten, 1 theelepel of takje rozemarijn, scheut witte rode wijn, 800g (2 blikken) tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels oregano, verse peper, zeezout, 8 nestjes Zeeuwse zeekraal Tagliatella.
Dit recept is ook lekker met de venkel- of rozemarijnworst van Brandt & Levie.
Bereiding: braad de hertenburgers in olijfolie in een koekepan en prak ze onder het braden fijn. Voeg de gesneden sjalot, knoflook en rozemarijn toe en na 2 minuten de wijn en tomaten. Meng alles tot een saus en breng op smaak met tomatenpuree, verse peper, zeezout en oregano. Zet de saus op een laag pitje waardoor de saus voldoende tijd heeft om lekker in te dikken en op smaak te komen. Eventueel een beetje water toevoegen.
Kook de pasta gaar in ca. 8 min, afgiet het af en doe terug in de pan met een scheutje olijfolie. Schep nu 2 grote lepels saus bij de pasta en roer goed door.
Serveer de pasta in 4 verwarmde diepe borden en schep de resterende saus over het gerecht. Voor liefhebbers rasp er wat parmezaan over en garneer met takje rozemarijn.
Boodschappenlijstje voor Wijnhuis de Paap
Pasta: Zeeuwse Tagliatelle
Vlees: Zeeuwse Hertenburgers of verse Venkel - Rozemarijnworst van Brandt & Levie
Wijn: met Zeeuws hert Montepulciano d'Abruzzo DOC Met de venkel- of rozemarijnworst van Brandt & Levie Bel Colle Roero Arneis