Eén van de beste geitenkazen van Nederland. Gemaakt door de familie Van den Wijngaard, die ook verantwoordelijk zijn voor de onvolprezen "Reypenaer-kazen". Deze geitenkaas is perfect te combineren met droge, mineralige wijn zoals Riesling - Sauvignon bla Lees meer..
Wyngaard Chévre Gris - gerijpt: 10 maanden - smaak: zachte, diepe en complexe smaak, een beetje romig met fijn kristalletjes, licht zurig - aroma's: walnoot, hout, zeezout en kruiden.
Deze geitenkaas wordt gemaakt in een kleine kaasmakerij in Overijssel. De geiten eten van het malse gras dat er op de veengronden groeit. Dat geeft de melk een bijzondere verfijnde smaak. De productie van de kazen gebeurt op een zeer traditionele manier.
Na de productie rijpt de Chévre Gris tien maanden lang in speciale kelder waar ook oude Goudse (koe)kazen worden bewaard. Op deze manier genieten de geitenkazen van hetzelfde microklimaat als van deze oude kazen. Zo ontwikkelen ze een roomachtige kleur en een iets zoetere, meer uitgesproken, complexe smaak.
Dit is dan ook een degustatiekaas bij uitstek, maar eveneens een ideale kaas om te verwerken in gerechten als geraspt op pasta, in sauzen en in fijne blaadjes op een carpaccio.
De smaak is een beetje romig met lichte kristalletjes, licht zurig en wat parmezaanachtig.
Smakelijk!
Bron: Reypenaer Proefboek
Verrassende combinaties van kazen en dranken - Marc Declercq & Marie-Cécile Thijs.
Eén van de beste geitenkazen van Nederland. Gemaakt door de familie Van den Wijngaard, die ook ver..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen